6 frați nu cunosc cum arată o lume mai bună

6 copii cresc într-o încăpere de câțiva metri pătrați. Singura care se îngrijește de ei este mama lor, dar care nu are posibilitățile materiale să-i crească și cu toate astea se lupta în fiecare zi. Nu de puține ori oamenii gasesc timp și îi ajută. Sunt copii frumoși care se bucura de fiecare data cand primesc dulciuri sau jucării.

Fundația „O Lume mai bună” a preluat acest caz și a oferit familiei obiecte de absolut necesare în gospodărie: o mașină de spălat, un frigider, laptop pentru copii, obiecte de uz casnic și alimente.

Fundația le oferă copiilor 600 de lei timp de un an de zile, este o sumă care îi ajută să nu renunțe la dorința lor de a merge la școală. Oameni cu inima mare s-au alăturat inițiativei fundației noastre și împreună am reușit să strângem obiecte de îmbrăcăminte pentru cei mici. Cei 6 frați au nevoie de sprijinul nostru în continuare. Dacă doriți să contribuiți la susținerea acestor copii, cu haine, alimente sau donatii va rugam sa ne scrieți la adresa de e-mail: office@olumemaibuna.ro

Un băieței extraordinar cere sprijin pentru o viață normală

Am fost bucuroși să putem fi alături de o familie care avea nevoie de ajutor financiar pentru a susține un tratament de lungă durată care să redea șansa unei vieți normale unui baiețel născut în 2014 și diagnosticat cu leucomalacie periventriculara bilaterală.

Băietelul a trecut prin numeroase terapii: la vârsta de 2 luni a început terapia vojta, de la 7 luni părinții au combinat terapia vojta cu bobath și terapie în apă. În decembrie 2015 băiețelul a intrat in programul NACD si a continuat cu acest program, terapie craniosacrala si terapia in apa.

Terapia presupune un efort financiar susținut din partea familiei.Taxa de evaluare în programul NACD a fost 950 de dolari și în fiecare lună părinții plătesc 260 de dolari pentru a rămâne în acest program care îi oferă băiețelului zilnic asistență online și un program de kineto personalizat pe nevoile lui.

Acum, la 1 an si 9 luni, băiețelul se târăște foarte bine și a început să se ridice în patru labe, dar nu într-o pozitie corectă care să îi permită și înaintarea.

Pentru un tratament corect și rezultate, băiețelul are nevoie de Terapia Feldenkrais, cu un terapeut străin și care se face în ture de câte 5 sau 10 ședințe la 3 luni. Costul unei astfel de ședințe este de 70 de euro la care se adauga drumul și cazarea terapeuților care sunt adusi în țară (aproximativ 1000 de euro pentru 10 sedinte).

Părinții au încercat să-i asigure, în măsura posbilităților, toată grija medicală de care are nevoie băiețelul, însă costurile terapiilor sunt mari și depășesc posibilitățile materiale ale familie.

Noi suntem mulțumiți de evoluția lui de până acum, de la un copil care ne-a zâmbit și urmărit foarte târziu, care nu a trecut luni de zile testele de auz, a ajuns un copil care se târăște spre jucăriile care îi plac și care ne spune cateva cuvinte (apa, baie, papa ) si, mai presus de orice, ne zâmbeste de dimineața până seara. Știm că poate mult mai mult, stim că dacă muncim mult are toate șansele la o viata considerată normală de societate și o sa ne dam toata silinta sa fie asa.” Sunt cuvintele mamei băiețelului.

O lume cu adevărat magică pentru copiii de la Magic Camp

Viața unui copil trebuie să fie plină de culoare și de magie. El trebuie să guste lumea, să o simtă, să o încerce pentru că lumea pentru un copil este un loc prietenos care îi oferă oportunitate, oportunitatea de a se dezvolta, de a se manifesta, de a crește. Ce se întâmplă însă când un copil nu trăiește gândindu-se la culori, joacă și fericire, ci la faptul că nu are ce mânca, cu ce se încălța, ce îmbrăca. Dintr-o dată lumea nu mai este un loc prietenos și se transformă într-o luptă. E o realitate nedreaptă care afectează foarte mulți copii din România. Un copil din 10 se culcă flămând, și mai mulți de atât sunt privați de dreptul la educație.

Noi nu ne dorim să transformăm copiii în niște statistici, ci vrem să contribuim la îmbunătățirea situației lor. Copii nu trebuie să ducă o luptă cu lipsurile, ei trebuie să descopere lumea. De aceea, Fundația „O Lume mai bună” a oferit copiilor de la Fundația Magic Camp obiecte de încălțăminte noi.

 

Magic Camp este fundație parteneră în proiectele pe care le dezvoltăm, iar noi, la rândul nostru sprijinim activitățile dezvoltate și promovate de colega noastră, Melania Medeleanu. Împreună reușim să preluăm povara luptei cu lipsurile și lăsăm copiii să se dezvolte armonios.

Dacă vreți să vă alăturați demersului nostru, cu haine, alimente sau donatii va rugam sa ne scrieți la adresa de e-mail: office@olumemaibuna.roorice contribuție este un sprijin important pentru copii.

Fundația ”O lume mai bună” a venit în sprijinul copiilor din Negrenii de Sus

La primă vedere este un sat ca oricare altul din România, un sat din sudul țării cu oameni muncitori, fără oportunități, dar cu mult bun simț. Aici comunitatea este susținută de preotul satului, părintele Bogdan Cristian Danu, pentru care fiecare zi trebuie să se încheie cu o faptă bună și trebuie să înceapă cu multă lumină în suflet.

L-am cunoscut și noi pe părintele Danu, cel care a susținut ani de zile proiecte sociale care să vină în sprijinul locuitorilor satului. Nu este doar un îndrumător spiritual, ci și un motor al comunității în jurul căruia se strâng zecile de copii pe care i-a luat sub aripa sa. Sunt copii care trăiesc în sărăcie și pentru care bogăția înseamnă o masă cu câteva merinde. Aceștia sunt copiii care au avut șansa de a-l cunoaște pe preotul Danu.

Fundația „O Lume mai Bună” a ales să se alăture părintelui Danu și să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai a acestor oameni.

Am strâns produse alimentare, obiecte de uz casnic și de igienă personală, îmbrăcăminte și încălțămint pentru a le oferi un strop de bucurie celor din satul Negrenii de Sus. Sunt zeci de copii care s-au bucurat de o masă sănătoasă și au fost susținuți să nu renunțe la școală pentru ca în viitor ei să fie cei care contribuie la dezvoltarea comunității lor. Am strâns cu ajutorul susținătorilor noștri sute de cutii cu alimente și obiecte.

„Negrenii de Sus” a rămas un proiect de suflet pentru noi pentru că reala provocare într-o astfel de comunitate este perseverența, susținerea materială periodică pentru a ajuta comunitatea să se dezvolte în condiții civilizate. Îl susținem în continuare pe părintele Danu în creșterea unor copii privați de dreptul la educație și condiții de trai decente și ne îndreptăm atenția către acei copii încercând să identificăm soluții pentru ei acolo unde realitatea ne arată că este imposibil.

Am avut 2 acțiuni majore în „Negrenii de Sus” și de fiecare dată am reușit să aducem zâmbete pe fețele localnicilor care au primit cu demnitate contribuțiile noastre.

Fundația „O lume mai bună” contribuie în continuare la susținerea acestei comunități. Dacă vreți să vă alăturați demersului nostru cu haine, alimente sau donatii va rugam sa ne scrieți la adresa de e-mail: office@olumemaibuna.ro. Suntem convinși că împreună vom putea face o diferență în viața copiilor din Negrenii de Sus.

Camera de joacă la Institutul Clinic Fundeni

În cadrul Spitalului Fundeni, Fundația a dezvoltat un parteneriat care oferă copiilor cu dizabilități severe un profesor, un asistent social și un psiholog care să-i ajute și să le consilieze familiile pentru a depăși impactul situației critice în care se află. De asemenea, din cardurile de Paște și donațiile de Paște ING au fost redirecționate către acest proiect pentru a reamenaja camera de joacă pentru copii.

De asemenea, le-am transmis jucăriile și hainele indispensabile donate de angajații ING și de alți prieteni.

Eradicarea strabismului, o poveste de succes

,,Eradicarea strabismului” este un proiect medical prin intermediul căruia venim în sprijinul copiilor şi a adolescenţilor din centrele de zi, apartamente sociale de tip familial sau familii dezavantajate social care prezintă această afecţiune.

În majoritatea ţărilor europene, strabismul nu mai constituie o problemă medicală, copiii cu aceste afecţiuni oftalmologice fiind diagnosticaţi corect la o vârstă fragedă şi trataţi corespunzator, fapt ce contribuie la creşterea considerabilă a şanselor de corectare.

În Romănia însă, în special în rândul copiilor şi adolescenţilor din mediile social vulnerabile, strabismul ridică probleme serioase având pe lângă impactul medical şi impact social și educativ.

Această realitate ne-a determinat să iniţiem în 2008 acest proiect “ Eradicarea strabismului”.

Cititi mai mult….

Biserica Sf. Antonie din Viena dăruiește copiilor din Arad

Parohia românească Sfântul Antonie din Viena desfăşoară o bogată  activitate social-caritabilă în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Comunitatea românească s-a implicat, sub coordonarea Părintelui Paroh Ioan Moga, în proiectul „shoebox”, de strângere de cadouri (articole noi) de Crăciun pentru copiii nevoiaşi din țară.

Proiectul „shoebox”, ce devenit treptat internațional, este o atitudine voluntarială prin care se dorește să se aducă un zâmbet pe chipurile acelor copii care nu au totdeauna posibilitatea să se bucure de Crăciun, așa cum o fac copiii în genere. Beneficiarii acestor daruri din inimă au fost copiii din mai multe localități din Județul Arad. Darurile au fost împărțite în perioada 23-24 decembrie 2016.