Un băieței extraordinar cere sprijin pentru o viață normală

Am fost bucuroși să putem fi alături de o familie care avea nevoie de ajutor financiar pentru a susține un tratament de lungă durată care să redea șansa unei vieți normale unui baiețel născut în 2014 și diagnosticat cu leucomalacie periventriculara bilaterală.

Băietelul a trecut prin numeroase terapii: la vârsta de 2 luni a început terapia vojta, de la 7 luni părinții au combinat terapia vojta cu bobath și terapie în apă. În decembrie 2015 băiețelul a intrat in programul NACD si a continuat cu acest program, terapie craniosacrala si terapia in apa.

Terapia presupune un efort financiar susținut din partea familiei.Taxa de evaluare în programul NACD a fost 950 de dolari și în fiecare lună părinții plătesc 260 de dolari pentru a rămâne în acest program care îi oferă băiețelului zilnic asistență online și un program de kineto personalizat pe nevoile lui.

Acum, la 1 an si 9 luni, băiețelul se târăște foarte bine și a început să se ridice în patru labe, dar nu într-o pozitie corectă care să îi permită și înaintarea.

Pentru un tratament corect și rezultate, băiețelul are nevoie de Terapia Feldenkrais, cu un terapeut străin și care se face în ture de câte 5 sau 10 ședințe la 3 luni. Costul unei astfel de ședințe este de 70 de euro la care se adauga drumul și cazarea terapeuților care sunt adusi în țară (aproximativ 1000 de euro pentru 10 sedinte).

Părinții au încercat să-i asigure, în măsura posbilităților, toată grija medicală de care are nevoie băiețelul, însă costurile terapiilor sunt mari și depășesc posibilitățile materiale ale familie.

Noi suntem mulțumiți de evoluția lui de până acum, de la un copil care ne-a zâmbit și urmărit foarte târziu, care nu a trecut luni de zile testele de auz, a ajuns un copil care se târăște spre jucăriile care îi plac și care ne spune cateva cuvinte (apa, baie, papa ) si, mai presus de orice, ne zâmbeste de dimineața până seara. Știm că poate mult mai mult, stim că dacă muncim mult are toate șansele la o viata considerată normală de societate și o sa ne dam toata silinta sa fie asa.” Sunt cuvintele mamei băiețelului.